Küçük Adımlar mı Büyük Adımlar mı?

Siz hangisini tercih ediyorsunuz? Ya da gercekten ne farkediyor? Bir hedefiniz varsa ona ulasmak icin kaç adım atmanız gerektiği ya da büyük adımlarla mı küçük adımlarla mı gideceginizin ne önemi var, ne dersiniz?

Bu hayatta hepimizin şu veya bu, bir odak noktası var; kimimiz başarmaya, kimimiz kazanmaya, kimimiz iyi ilişkiler kurmaya veya benzer baska niyetlere odaklanmayı seçiyoruz. Peki bu niyetlerinize, hayatınızın büyük amacına nasıl yürüdüğünüzü de farkediyor musunuz.

Aslında sorunun icinde baska bir soru ya da cevap mı var sanki.

Yürüyor musunuz gercekten? Yönümüz her neresiyse oraya doğru “yürümek” veya “adım atmak” asıl önemli olan. Yani durmamak, takılıp kalmamak, vazgecmemek. Ya da belli bir aksiyonu almaktan vazgecmeyi secseniz bile, sizi hedefinize götürecek diğer yolu bulup oradan yürümeye devam etmek. Ne kadar sert düşerseniz düşün, canınız ne kadar acırsa acısın hiçbirsey düştüğünüz, takıldığınız yerde kalmaktan daha cok canınızı acıtamaz ve engelleyemez sizi. Bir düşünün kendinizi böyle bir durumda bulduğunuzda, harekete gecmeniz icin ne gerekiyor?

Mesela farklı bir seyler düşünmek olabilir mi ya da kendi icinizdeki hareketi engelleyen faktörleri bulup ortadan kaldırmak veya kendinize dogru soruları sormak mi.

Bunlari düşünmek ve kendinizi ateşlemek icin gerekli çabayı harcadığınızda bunun hayatınıza neler katacağını görmenin heyecanını da unutmamak lazım. Öyleyse ister ayağa kalkın ve yürümeye devam edin, isterseniz yürüdüğünüz yolda daha sağlam, daha emin adımlarla yürüyün, ama en önemlisinin tökezlediginizde yeniden kalkmak, ya da yürünen yol işe yaramadığında yolu değistirip ilerlemeye devam etmek olduğunu bilin. Düşmekten ya da yol değistirmekten hic korkmayın, neden biliyor musunuz, öyle bir kere düşmekle veya bir kere yol değistirmekle cok da fazla ilerleme kaydedemiyor insan hayatta. Ne kadar deneme o kadar ilerleme, o kadar bağışıklık ve esneklik kazanma ve bir o kadar iç gülümseme:)

Kaliforniya Günlükleri 12

Mutlu Son - Türkiye YollarındayımSabreden derviş meselesi gerçekleşti, bu hafta yeşil kart (green card) mülakatım vardı. Başvurudan tam 11 ay sonra ve toplamda burada 15 aylık bir zaman geçirdikten sonra yapıldı mülakat. Tek tesellim 15 ayın üstüne mülakat 15 dakika...

Kaliforniya Günlükleri 11

Çalışma HayatıBurada pek çok kişi küçük büyük iş demeden çalışıyor. Türkiye veya diğer yabancı ülkelerden sonradan gelenler için, (burada doğmuş büyümüş yabancılar hariç) kendini konumlandırmak, mesleğini yapmak hiç de kolay değil. Eşim diş hekimi, ancak burada...

Kaliforniya Günlükleri 10

"İyi ki Varlar" Dediklerim ve İnsanın Bağlantı Kurma İhtiyacıÖzellikle ilk geldiğimde yaşadığım yabancılık duygusu ve bir türlü susturamadığım binbir farklı düşünceyle dolu zihnim ve duygularımla düşüncelerimin şahidi olan ruh halim şimdilerde daha sadeleşti ve...